Friday, November 2, 2012

gambar... cuti 23-31.10.2012 sempena raya haji

00. raya posa kena kerja, so raya haji aku cuti lama. biasa klu cuti lama, aku akan balik dua2 belah kampung. kali ni balik joho dulu. dari balakong jaya,selangor ke ulu tiram,joho (kg aku) ke kemaman,tganu (kg wife aku). perjalanan ke joho ambil masa dlm +-4jam, 2x berhenti rehat. perjalanan tiram ke tganu lalu laluan pantai, ambil masa +-10jam (paling lama dlm sejarah aku blk ganu, sebab banyak singgah2/bukan highway. biasa ambil masa 5-6jam, aku suka drive rileks2)
[kl-joho]
01. aku. berenti rehat di restoran jejantas ayer keroh. gambar kat kawasan parking, gambar restoran jejantasnya lupa ambik.
02. rumah famili aku di jln sc, kg sg tiram batu 18, ulu tiram. dlm ladang sawit..
03. makan ramai2 kat senibong pada malam raya.
04. gambar raya, di pagi raya. lupa bawak baju melayu/kurung. nak grak ke sayong.
05. di rumah atok belah mak kt (f) sg sayong, kulai. abang aku dan anaknya=anak buah aku. kepala lembu korban, berapa kilo daging kita boleh dapat?... 2-3kilo+sup lidah.
[joho-ganu]
06. berhenti rehat kat mersing, tepi pantai, pulau batu unta kot...
07. singgah di (one of the biggest bundle i ever see) naposo bundle jln mawai, lepas bandar kota (tinggi) menuju ke mersing. 0utside.
08. singgah di (one of the biggest bundle i ever see) naposo bundle jln mawai, lepas bandar kota (tinggi) menuju ke mersing. inside.
09. one of bangunan di jln endau-rompin.
10. globe dan entah apa nama... di api stop kat cukai, kemaman. kungfu hustle??..
11. globe dan entah apa nama... di api stop kat cukai, kemaman. kungfu hustle??.. close up
*org ganu panggil traffic light "api stop".

7 comments:

  1. ooo...org Sg Tiram....aku ada banyak kawan yg dah lost kontek kat sana....

    btw..aku selalu ulang alik Mersing...selalu nampak Naposo Bundle tu...tapi tak pernah lagi nyingah...

    ReplyDelete
  2. Naposo Bundle...ada barang menarik ke??

    ReplyDelete
  3. Wow bro nice pics...kdg2 pergi jalan2 dgn family,jauh dr kesesakan bandar,bagus jugak sebenarnya.

    ReplyDelete
  4. Kl - jb perghh..letih gile kalo drive

    ReplyDelete