Saturday, April 30, 2011

Junction - Petualang (1990) LP




* untuk dikongsi bersama, tiada watermark.
* discan dari lp koleksi aku. terima kasih.
* layan di youtube playlist

JUNCTION(Rock)
BIODATAASAL Segamat, Johor
PENYANYIHatta
GITARMann (Noorazaman Zainal Abidin)Amir (Mohamad Amir Ahmad)
BASSSyed (Syed Mohamed Syed Abdullah)
DRAMMisman (Misman Kisot)
KONSERTReunion di Karnival Setapak Jaya, Kuala Lumpur (28 Jul. 2007)

ALBUMArah (1988)
Penentuan (1989)
Petualang (1990)
ALBUM KOMPILASIBest Of Junction (2001)
4 Terbilang: Memori Hit Kumpulan Pop Rock - Pelbagai Artis (2005)

RAKAMAN SEMULAAkan Ku Kenang (2006 / Def-Gab-C - RWD 0106)

LAIN-LAINMenyertai pertandingan Muzik-Muzik 90 dengan lagu Cebisan Luka & Kepastian.

Thursday, April 28, 2011

Christine Hakim Dian Sastrowardoyo



Christine Hakim bukan pelakon picisan. Dia sangat di"respect" di seberang sana.
Dia seorang yang legend & berada di class tersendiri. Dia seorang muslim walau namanya Christine (dinamakan begitu sebab lahir pada 25 Disenber (?)..). Vcd ni aku tak tau status official atau cetak rompak, tapi ada nama/alamat syarikat cam gambo bawah ni.
Vcd ni semua nampak cam official, (mungkin) sebab printing yg cantek di sleeve & cd dan datang sekali dengan jewel case.. Aku tak reti review film2 ni, yang nyata ketiga-tiga cerita ni memang berat abis.. Abg Ben kalau tegok mesti tido..
Dian Sastrowardoyo berlakon di Pasir Berbisik, sebelum Ada Apa dengan Cinta? yang meletop di Malaysia. Nyata dia seorang yang "art". Vcd Tjoet Nja' Dhien (1988) ada sticker jab penapisan, mungkin boleh cari di kedai vcd kot..
Pasir Berbisik (2001) dan Daun di Atas Bantal (1998) mungkin rare sebab takde
sticker jab penapisan, aku beli pun kat pasar malan Batu 18 Sungai Tiram.. (sebab tu takde stiker kot..)

Aku suka film art, yang terbaru(?) Laskar Pelangi (2008) dan Okuribito (2008).
Aku benci film2 yg main kat pawagam tempatan, kenapa kebanyakan (boleh dikatakan semua) yg main kat pawagam semua film Hollywood? Kenapa takde film (sangat jarang2 sekali ada) Jepon ke? Francis ke? Italy ke? Banyak lagi film kat dunya ni, Kenapa Hollywood? Kenapa? Semua sebab "mind control" dan nak merosakkan minda kita, sebab Hollywood yahudi zionis yang punya! Wake Up!!

Thursday, April 7, 2011

Superunknown

cd & 2xLP limited edition coloured vinyl (clear white)

lp sticker

cd "this sticker is removable"

lp barcode 540 215-1

cd barcode 540 215-2

Dulu aku ada kaset, tapi dah hilang.
Album ni bagi aku memang terbaik,
outstanding, excellent, brilliance, marvelous, masterpiece, KILLER! bagi semua album grunge/hard rock di zaman grunge, dan antara album terbaik 1990's.
Aku tak pandai nak review panjang2, korang baca je review kat sini.

Tuesday, April 5, 2011

Guns N' Roses is Punk Band


front

back

lp inset front

lp insert back


barcode cd/lp

Album GnR paling aku suka (walaupun sebuah album cover).
Sebab bagi aku GnR lebih sesuai jadi band punk!!!

Monday, April 4, 2011

Tamar Jalis (Bercakap dengan Hatta)



Hatta & aku
Dia ni bukan penulis novel Bercakap Dengan Jin, Tamar Jalis tu,
tapi penyanyi Kumpulan Junction.
kepada bro Hatta..suara lu memang power!!

Azizul & Hatta
Azizul ialah kawan tempat aku kerja, dia
ialah seorang Teknikal Produser

Fadzil Muzik Box Prod & aku
Bro ni lu jangan main2.
Dia orang penting scene metal kat Johor/selatan tanahair.
Kalau lu orang jumpa dia lu orang buat salute sama dia.
Dia kata S.o.B. band favourite dia.
Semoga sembuh dan sehat selalu.

The Flyers
Aku pergi semata-mata nak tegok JUNCTION !!!