Tuesday, December 13, 2011

...the Greatest Plunge




*somebody please say something..


Wednesday, November 9, 2011

Ketagih Jarum

*addicted to the needle

My setup:
Turntable Sony PS-T1
Needle/Cartridge GT
NAD 5133 Integrated Amplifier
Now playing: COM-Master of Brutality DLP!!!

Monday, October 31, 2011

Kebenaran

Kebenaran tidak nampak jika matanya celik tapi hatinya buta.

Friday, October 14, 2011

Banking and Capitalism



Prof Umar Ibrahim Vadillo

to all my brothers, metalheads, crusties,
punks, rockers, etc..
wake up!!


Thursday, September 22, 2011

Jerusalem di dalam Al-Qur'an

Jerusalem Di Dalam Al-Quran.
Penulis: Sheikh Imran Hosein


Product Information
Jerusalem di dalam Al-Qur'an muncul pada waktu kritikal ketika moral kaum Muslim berada di tahap yang paling rendah. Pencerobohan tanah Suci oleh golongan yahudi yang tidak berkesudahan menyebabkan orang Islam memohon kepada Tuhan sebagaimana dilakukan oleh saudara mereka semasa dihukum oleh golongan kuffar Mekah : “Bilakah akan datang pertolongan Allah?” Kebolehan Sheikh Imran merungkaikan sebab-sebab di sebalik kejadian di dunia ini menjadi sumber inspirasi buat golongan Islam kerana beliau menggunakan kaedah oenafsiran ilmiah al-Qur'an dan hadith dengan menyakinkan dan menyatakan bahawa pertolongan Allah s.w.t. Adalah hampir dan Tanah Suci akan dibebaskan dari cengkaman Yahudi dan Islam akan kembali sebagai negara pemerintah dunia kelak. Pembaca buku ini akan kagum dengan tahap pemahaman penulis dalam aspek plotik dunia. Jerusalem di dalam al-qur'an merupakan suatu sumber yang memberi cahaya kepada golongan Muslim dan suatu pembuka mata buat mereka yang digelar 'Ahli Kitab'

boleh beli kat MPH.
buku teks mata pelajaran ''akhir zaman'' bagi kita
yang hidup di akhir zaman...
ada sesiapa yang dah baca?









Wednesday, September 7, 2011

Thursday, August 4, 2011

Bercakap Dengan Tamar Jalis

* dia kata, dia tahu ada kumpulan rock buat lagu nama dia..

Sunday, June 26, 2011

Sepah

tahniah bro, korang memang layak menang,
nama group dah best, buat lawak pun terbaik,
original,
pandai buat lirik lagu lawak sendiri
(yg lain tu cuma nyayi lirik lagu yg sama je),
hidup lawak org kampung!!!
dan yg paling penting..
aku tegok yang lain tu buat lawak melalut-lalut!!!
korang memang orang Johor sejati,
wa caya lu beb!

Wednesday, June 22, 2011

Basikal kOKak

can somebody recognize this frame?
it originaly from 70's racing bike..

Friday, June 10, 2011

Monday, May 2, 2011

Tandus - Sinister Force (2011)

Release: July 2011
© Muzik Box Productions

Saturday, April 30, 2011

Junction - Petualang (1990) LP




* untuk dikongsi bersama, tiada watermark.
* discan dari lp koleksi aku. terima kasih.
* layan di youtube playlist

JUNCTION(Rock)
BIODATAASAL Segamat, Johor
PENYANYIHatta
GITARMann (Noorazaman Zainal Abidin)Amir (Mohamad Amir Ahmad)
BASSSyed (Syed Mohamed Syed Abdullah)
DRAMMisman (Misman Kisot)
KONSERTReunion di Karnival Setapak Jaya, Kuala Lumpur (28 Jul. 2007)

ALBUMArah (1988)
Penentuan (1989)
Petualang (1990)
ALBUM KOMPILASIBest Of Junction (2001)
4 Terbilang: Memori Hit Kumpulan Pop Rock - Pelbagai Artis (2005)

RAKAMAN SEMULAAkan Ku Kenang (2006 / Def-Gab-C - RWD 0106)

LAIN-LAINMenyertai pertandingan Muzik-Muzik 90 dengan lagu Cebisan Luka & Kepastian.

Thursday, April 28, 2011

Christine Hakim Dian Sastrowardoyo



Christine Hakim bukan pelakon picisan. Dia sangat di"respect" di seberang sana.
Dia seorang yang legend & berada di class tersendiri. Dia seorang muslim walau namanya Christine (dinamakan begitu sebab lahir pada 25 Disenber (?)..). Vcd ni aku tak tau status official atau cetak rompak, tapi ada nama/alamat syarikat cam gambo bawah ni.
Vcd ni semua nampak cam official, (mungkin) sebab printing yg cantek di sleeve & cd dan datang sekali dengan jewel case.. Aku tak reti review film2 ni, yang nyata ketiga-tiga cerita ni memang berat abis.. Abg Ben kalau tegok mesti tido..
Dian Sastrowardoyo berlakon di Pasir Berbisik, sebelum Ada Apa dengan Cinta? yang meletop di Malaysia. Nyata dia seorang yang "art". Vcd Tjoet Nja' Dhien (1988) ada sticker jab penapisan, mungkin boleh cari di kedai vcd kot..
Pasir Berbisik (2001) dan Daun di Atas Bantal (1998) mungkin rare sebab takde
sticker jab penapisan, aku beli pun kat pasar malan Batu 18 Sungai Tiram.. (sebab tu takde stiker kot..)

Aku suka film art, yang terbaru(?) Laskar Pelangi (2008) dan Okuribito (2008).
Aku benci film2 yg main kat pawagam tempatan, kenapa kebanyakan (boleh dikatakan semua) yg main kat pawagam semua film Hollywood? Kenapa takde film (sangat jarang2 sekali ada) Jepon ke? Francis ke? Italy ke? Banyak lagi film kat dunya ni, Kenapa Hollywood? Kenapa? Semua sebab "mind control" dan nak merosakkan minda kita, sebab Hollywood yahudi zionis yang punya! Wake Up!!

Thursday, April 7, 2011

Superunknown

cd & 2xLP limited edition coloured vinyl (clear white)

lp sticker

cd "this sticker is removable"

lp barcode 540 215-1

cd barcode 540 215-2

Dulu aku ada kaset, tapi dah hilang.
Album ni bagi aku memang terbaik,
outstanding, excellent, brilliance, marvelous, masterpiece, KILLER! bagi semua album grunge/hard rock di zaman grunge, dan antara album terbaik 1990's.
Aku tak pandai nak review panjang2, korang baca je review kat sini.

Tuesday, April 5, 2011

Guns N' Roses is Punk Band


front

back

lp inset front

lp insert back


barcode cd/lp

Album GnR paling aku suka (walaupun sebuah album cover).
Sebab bagi aku GnR lebih sesuai jadi band punk!!!

Monday, April 4, 2011

Tamar Jalis (Bercakap dengan Hatta)



Hatta & aku
Dia ni bukan penulis novel Bercakap Dengan Jin, Tamar Jalis tu,
tapi penyanyi Kumpulan Junction.
kepada bro Hatta..suara lu memang power!!

Azizul & Hatta
Azizul ialah kawan tempat aku kerja, dia
ialah seorang Teknikal Produser

Fadzil Muzik Box Prod & aku
Bro ni lu jangan main2.
Dia orang penting scene metal kat Johor/selatan tanahair.
Kalau lu orang jumpa dia lu orang buat salute sama dia.
Dia kata S.o.B. band favourite dia.
Semoga sembuh dan sehat selalu.

The Flyers
Aku pergi semata-mata nak tegok JUNCTION !!!


Thursday, March 31, 2011

MKI Klasik Nasional


Di rancangan MKI (Masih-kah Kau Ingat) hari ini ada pemintaan lagu daripada Riau..
Kalau orang melayu Riau dengar Klasik Nasional,
camne plak orang melayu di Tanah Melayu?

Friday, March 18, 2011

Kyuss + Sleep


Pasir Berdenggung...
Hamba ingatkan asap je yang berdenggung,
pasir pun berdenggung...

Dua band asal dari Palm Desert dan San Jose, California...
Dua band yang dikatakan sebagai pencetus nama/genre/scene stoner...
Dua album lagend stoner yang sering diletakan sebaris dengan
album stoner agung (???) Black Sabbath-Master of Reality...
Dengan bangganya aku berkata "i have the lp!!!"
*klik gambo untuk gambo lebih beso


Kyuss
Sleep
ada sesiapa di sini layan stoner??!

Wednesday, March 9, 2011

0k Computer


1. 2xLP Limited Edition, 180gm, Audiophile. Made in USA
2. 2xCD 1xDVD Collecter Box Set, Original Album+Single+Video. Made in EU
3. CD First Press, *Pirate. Made in Smart Pandan, JB.

Friday, January 14, 2011

Kassim Selamat and the PcKokak

Kassim Selamat and the PcKokak
Hari tu (07-01-2011) aku sempat tengok otai2 60an buat rehearsal utk Konsert Malam Himpunan 60an ke 2, di Stadium Bandaraya Johor Bahru, antaranya: Kassim Selamat, Hussien Ismail, Jeffrydin, L Ramli, A Halim, J Sham, Azizah Mohamad, A Rahman Hassan, Orkes Nirwana, Afidah Es dll..
Kassim Selamat on stage..
Hussien Ismail & the PcKokak
Antara EP Hussien Ismail yg aku ade...
A Rahman Hassan & the PcKokak
LP A Rahman Hassan yg aku ade...
Orkes Nirwana JB on stage..
EP 60 an yg ada dlm simpanan aku setakat ini..
(sila abaikan 2 lp di atas kanan & kiri..)
Efidah Es & the PcKokak
Semoga Pak Kassim Selamat, Pak Hussien Ismail, Pak A Rahman Hassan, Bonda Efidah Es dan semua lagend2 60an sehat selalu dan di panjangkan umur.. Amin. Nga Lompak A Go Go !!!

* Kepada Abg Ben, Jery dan Jim: cuba2 la korang layan klasik nasional jam 2pm