Wednesday, May 28, 2014

Visions


Stratovarius 'Visions' tape
kaset power metal jiwang macam ni memang sesuai dengan jiwa aku hehe.. Recommended!

Monday, May 26, 2014

crankable tape


Creeping Death EP & Jump in The Fire EP in one tape

this old tape still sound so good with high quality tape release i think la. it's crankable. treble cukup garing dan bass Cliff Burton sangat audible. crankable maksudnya boleh pasang kuat, pasang lagi kuat lagi sedap hehe.
track list:
a1. Creeping Death
a2. Am I Evil?
a3. Blitzkrieg
b1. Jump in the Fire
b2. Seek & Destroy (fake live version)
b3. Phantom Lord (fake live version)


Sunday, May 25, 2014

cadbury babi haram setan


http://www3.pmo.gov.my/webnotesapp/rqrmainm.nsf/9ca3c988a579811f48256722002425dc/da08b5e7b8f27b9d482566cd003274f2?OpenDocument

http://www3.pmo.gov.my/webnotesapp/rqrmainm.nsf/9ca3c988a579811f48256722002425dc/86ccc78a79c0b2ac482566cd003268cb?OpenDocument

http://www.melvister.com/2014/05/penjelasan-isu-coklat-cadbury-ada-dna-babi-tersebar.html

http://www.nst.com.my/latest/cadbury-recalls-2-products-tested-positive-for-pig-dna-1.604350#ixzz32eCKgxUW

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Makananhalal_bersihsucikanhati/Article/

Wednesday, May 21, 2014

Baku Karama


tape yg rilis 1999
gig di Pasir Gudang JB 15/02/2009

Ramai orang kita tahu As Sahar adalah kult black metal nusantara, dan mahu mereka terus menerus dengan blacknya. Ramai yg menghentam mereka bila rilisnya album unik mereka yang berkonsepkan 'rock melayu' ini. Ramai yang tekejut beruk. Tapi bagi aku, mereka manusia biasa, aku cukup faham, lebih-lebih lagi bila kita membesar dalam region yang sama, Tanjung Puteri rock city. Aku cukup suka album ini. Dan bangga. Hahaha.

Monday, May 19, 2014

Offspring 'Smash' LP 1994


US press Epitaph 86432-1
track list
ini gambar apa ek?
lirik.. font kecik gile.. some lyrics not available.
cermin mata tu...
lompat...
ikat rambut punk rock...
steady..
credits
label muka A
label muka B

Thursday, May 15, 2014

Scorpions 'Crazy World' LP 1990


kunci lebih besar dari ketebalan pintu?
berapa banyak albab? tujuh
so sweet
pintu belakang
track list Dunya Gila
jin mata satu... lari!!!
bisa Kala Jengking
liriknya...
posing...
the credits
we Scorpions from Germany we make lyrics together-gether
muka satu
muka dua

album ke-11 ini boleh konsider sebagai last 'classic' album dari band Jerman, Scorpions. Album yang terjual berjuta-juta unit seluruh dunya ini menampilkan lagu hits 'Wind of Change' yang digelar sebagai 'the song of the century' dan di Jerman lagu ini dianggap sebagai 'the song of German reunification and a message of hope' kerana video ini selalu dimainkan di kaca tv...



korang nampak tak jin mata satu kat last video tu? hehe.. bagi aku lagu ni lagu 'harapan' pasal 'perang antara demokrasi dan komunis'. terbaiknya album ini ia bukan kerana satu lagu tu je tapi sebab semua lagu dalam album gambar kunci ni best-best belaka. Lirik-lirik album ni pun aku suka. Sebuah album klasik dari last line up klasik.