Sunday, September 30, 2012

Kesinambungan dari post Muzik Dakwah? (faithcraftmobile.blogspot.com)

gambar hiasan
entri ini ialah kesinambungan kepada post En Faithcraft..
http://faithcraftmobile.blogspot.com/2012/09/muzik-dakwah.html
post yg brilliant! 

masalah kita sekarang ialah tak dapat terima satu perkara itu dosa/haram, jadi perkara dosa itu dibuat seperti tidak berdosa, malah dikatakan islamik lagi.. org sekarang suka guna perkataan "islamik", pelik sungguh! aku harap org melihat islam itu dengan mata hati, bukan dengan dua biji mata kepala. kerana kebenaran tidak nampak jika matanya celik tapi hatinya buta. kenapa mufti boleh istihar haram kat rokok, black metal, etc, tapi kenapa tak cakap sistem bank itu haram, yg terang2 sistem riba. ok aku dengar music setan itu dosa, aku isap rokok dosa, etc dosa, ok aku dosa, ok aku teruk. tapi yg paling teruk ialah pihak yg mengHALALkan yg HARAM! totally shirk!
.
.
.
.
.
.
...semoga kita mendapat keampunan dan "cahaya" dari Allah.

2 comments:

  1. Aku baru jer lepas baca entri Faithcraft td,tetiba ajer dah ada reply dr lu bro...haha kita sependapat dlm hal ni,terang2an ada perkara tertentu pihal berkuasa boleh buat endah tak endah tentang perkara yg terang2an adalah haram dan wajib ditegah.

    ReplyDelete
  2. kita seorang peminat ektrim metal. Tapi hati kita tetap menolak 'ektrim metal' itu boleh jadi Islamk. "Ektrim" sendiri membawa maksud berlebihkan, taksub, melampau.

    Sedangkan perkara yang baik pun jika dilakukan secara 'ektrim' menjadi haram. Inikan pun "ektrim metal" dakwah? Tepatkah begitu?

    ReplyDelete