Wednesday, September 11, 2013

Radio Klasik Sharp GF-4500


Sharp GF-4500...  14 Watt PMPO... kuat jugak sound dia... radio ni mungkin rilis tahun 1982 atau awal 80an.. boleh pakai bateri, boleh bawa piknik.. radio ni aku beli kat pasar karat kl...  dengan duit dua puluh lima ringgit... kaset dah rosak... khas untuk dengar...  Radio Klasik Mengamit Kenangan

13 comments:

  1. bawa piknik, usung kat bahu... boombox style

    ReplyDelete
    Replies
    1. boombox dulu2 memang kuat bunyi dia beb

      Delete
  2. dulu2 boleh kata semua rumah ada radio macam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul bro.. dulu aku pergi noreh pun bawak beb.

      Delete
  3. Born from the boombox...heheh..pasar karat mana bro?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasar karat 'Thieves Market' pagi sebelum subuh dekat2 petaling street tu.. bro pernah pergi?

      Delete
    2. Ooo..pasar karat ps rupanya..best jugak kat situ..ada time dtg situ dpt lp yg kita idamkan dengan harga murah..hehe

      Delete
  4. skarang apek2 thieves market dah tahu main ebay.
    Pasal budak2 beli seterika arang berapa puluh,jual balik kat ebay mat salleh beli ratus2.
    So skarang apek2 surf internet dulu cek pasaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la beb.. tambah pulak minyak naik nih.. makin mahal barang antik/rekod.. hehe

      Delete
  5. link video unboxing radio tu sempoi, siap kotak elok lengkap dengan manual lagi kes tuan kedai lupa ada dalam stockroom..

    ReplyDelete