Monday, November 4, 2013

Konsert Sofea & Rockers, Stadium Chin Woo, 2013


Bunga Padang Pasir
steady yob
Rockers abis
Kekejaman
iklan
tiket 70
notis merokok
kawan lama tiba2 sms ajak pergi.. aku sebenarnya malas nak pergi dah benda2 cam ni, lagi pun tak berapa minat "glam rock" nih hahahahha.. oleh sebab kawan aku ni baik hati sangat nak sponser tiket, lagi pun lama dah tak jumpa dia, aku layan jer lah.. katanya nak support orang kampung dia yob hahha.. malam tadi 930 baru gerak dari Angkasapuri, sampai kul 10 lebih la, siap sesat lagi haha... sebenarnya aku 1st time gi Stadium Chin Woo ni, walaupun dah banyak band WORLD dah main kat sini kahkahkah. tiket mahal bro, ok dorang memang Legend, Rockers is rare ok, tapi rasa macam tak berbaloi untuk 2 band ni jerr... 1st time pergi gig/konsert takleh isap rokok kat dlm beb, tak tahu apa sejarah sebenar, tapi ada notis aku terbaca tu.. otai2 rockers ni memang steady lah malam tu beb. tak sangka ada jugak mat2 skin dan punk pun layan 'glam rock' ni hahaha, tapi ok la janji bayar tiket/support.. balik kul 12 lebih.. kena bayar parking kereta Rm9... fuh mahal sial.. balik singgah makan kat Pantai Dalam.. lapar gile.. bantai nasi goreng usa haha. apeapepun terima kasih yob sebab sponser aku. terima kasih yob!!!

14 comments:

  1. glam rock? rockers?
    whatever la...

    janji dorang best...

    Rockers main berapa lama dan berapa lagu eh beb?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu geli hati aku tengok flyer tu..hihih

      haha betul tu bro dorang memang best!

      aku sampai kul 10 lebih Sofea tengah main.. Rockers main tak silap aku dlm sejam lebih la dorang main, start lebih kurang kul 11 sampai 12 lebih la beb.

      brp bnyk lagu aku tak kira pulak, aku rasa 6, 7 kot haha berdenggung abis.. aku tak brp familiar la dgn lagu2 dorang sori bro aku poser haha.. ada bawak la cam Zaleha, Harakah, Kekejaman...

      Delete
  2. hahaha...rockers pun kena cop glam rock....huhu...

    tapi serius cakap..memang untung la ko dapat nengok lagend2 ni main...aku pun tak pernah tengok rockers live...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la tak yah la tulis glam rock tu.. geli rasa beb hihi..

      memang beruntung sangat la bro.. free lg hahhaha. 1st time aku tegok Rockers live beb. suara vokalis dia memang gile tarik steady serak memang power aarrrhhhh.

      Delete
  3. masa kami main kat One Cafe tu, Sofea pun main. Tapi x sempat tgk, sebab rushing terus balik Perlis lepas Blackfire main. Tapi kami share hotel yang sama. Bintang Inn.. hahaha! sebelah bilik aku Sofea. Nak tegelak jgak laa dengar bini salah sorang line-up dok marah anak kecik dia, adik pakai seluar dalam tu!!! lepas mandi pakai seluar dalam!! hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha biasa la tu.. rock star pun manusia biasa gak haha

      Delete
  4. Rockers n sofea memang legend..best la dpt tengok.aku memang suka lagu kekejaman tu kalo nak ikut nyanyi sama mau pecah anak tekak..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius bro memang power vokal dia, suara serak pun bole tarik gile

      Delete
  5. rockers dan SYJ dah pernah tengok... ralatnya.. kali ni rockers dengan line asal ( gitaris no 2 rusty blade fist line up..tak silap )

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain kali mesti ada lagi.. dorang masih steady beb...

      Delete
  6. Wow ni dah kira legend ni....terbaik review ni bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. review terbaik? hahaha cincai janji post hehe

      Delete
  7. Aku temankan kawan tengok Sofea malam 31hb.August aritu kat club Awie...Kenyang dengan asap rokok je beb...sighh...Nasib opening band dari KL bagus boleh lah cover harga tiket yang mahal tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la tu bang, bawa siap2 medical mask next time... hihihi gurau jek... :)

      Delete