Wednesday, March 2, 2016

Selamat Datang ke Panggung Suara LP



inilah piring hitam album kedua Pitahati. sebelum ini mereka pernah merilis ep Bintang Baru Kristal Salju (2012) dan album pertama Fonetik Anak Candal (2014). album kali ini mereka merakam mengunakan kaedah live recording. packaging agak simple tapi rekod ni sound mantap, berputar 45rpm, berdurasi 55 minit dengan 18 buah lagu. kebanyakan lagunya instrumental yang sebenarnya daripada projek muzik latar dan lagu tema untuk filem Terbaik Dari Langit. muzik mereka psychedelic/experimental, feel macam Pink Floyd, Radiohead, Mogwai atau Kembara.. ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi...hehehe. aku enjoi dan tenang dengan album ni. album yg bagus dan unik!

Senarai lagu;

A1 Buka Panggung
A3 Balada Aku Engkau
A4 Abang Funky
A5 Nak?
B1 Dari Minda Saorang Sutradara
B2 Kedai Kopi 50an
C1 Eternitas 
C2 Neuronkhayal
C4 Nova
C5 Mandolin Ah Lek
D1 Koboi Rabak
D2 Seloka Pak Toyu
D5 Tutup Panggung


5 comments:

  1. Waw this is amazing.
    baru aku tahu. Thanks

    ReplyDelete
  2. wah..diorang ada rilis LP jugak rupanya

    ReplyDelete
  3. wow, menarik nampak..

    belum tengok filemnya..

    ReplyDelete