Thursday, December 5, 2013

Broery - Mimpi di Siang Hari LP (1978)


cover depan.. 
gaya rugged 70's.. tengok betul2 tshirt apa tu.. hehe..
cover belakang.. 
santai dgn otai..  Ahmad Nawab dgn bangga pakai tshirt WB Records beb..
rekod side A. 
 rekod side B. 

WEA Records M 93400
$8.50

Broery Marantika
Mimpi Di Siang Hari
1978

Penerbit: Ahmad Nawab

Tracklist;

A1 Mimpi Di Siang Hari
[Ahmad Nawab/Broery Marantika]
A2 Di Alam Lepas
[Ahmad Nawab/Broery Marantika]
A3 Rindumu Rinduku
[Ahmad Nawab/Broery Marantika]
A4 Aku Penghiburmu
[Ahmad Nawab/Rina]
A5 Di Hatiku
[Broery Marantika]

B1 Kasih
[Ahmad Nawab/Rina]
B2 Mady
[Broery Marantika]
B3 Gugurmu Di Tangkai Madu
[Ahmad Nawab/Rina]
B4 Bang Genit
[Ahmad Nawab/Broery Marantika]
B5 Aku Dan Malam
[Morris Albert/Broery Marantika]

"Semoga lagu2 ini dapat membuat kita semua tambah dekat dan selalu bersama - BROERY"

kebetulan google jumpa gambo ni.. baju sama beb..
gambo ni cilok dari blog: filemklasikmalaysia
BROERY MARANTIKA & AHMAD NAWAB

album ni di-rilis semula dlm format cd pada 2010, untung la siapa yg sempat beli cd tu.. semua lagu dalam album ni sedap2 belaka.. ada juga lagu2 cover, minta en berteromber terangkan hehe.. lagu fav 'Rindumu Rinduku'.. fuh feel beb.







****

8 comments:

  1. Taktau pulak ahmad nawab penah jadi producer untuk album broery ni..rinduku rindumu lagu wajib kalo pegi karaoke

    ReplyDelete
  2. zaman kegemilangan ahmad nawab dan komposer malaysia..sampaikan artis indon pun cari...sekarang???

    haha...bab lagu cover tu aku serender...tak pasti...

    ReplyDelete
  3. "rugged" suka aku baca tulisan ko pasal guna all these words berkesuaian konsep late 70s early 80s haha.

    Aku tak pernah nampak LP ni. First time. Good post.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks bro...
      70's rules me hehe..

      Delete
  4. mengimbau kembali zaman kegemilangan muzik melayu di era 70'an...budak2 sekarang harus tau jugak pasal ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat betul tu bro..
      lets back to old school !

      Delete