Sunday, December 8, 2013

Broery - Senja Di Kuala Lumpur LP (1980)


cover depan.. belenggeng beb.. ganteng.
cover belakang..
lirik sheet...
side A..
Side B..

WEA Records M 93442
$9.95

Broery Marantika
Senja di Kuala Lumpur
1980

Penerbit: Ahmad Nawab

Tracklist;

A1 Senja Di Kuala Lumpur
[Ahmad Nawab/Broery Marantika]
[Ahmad Nawab/Broery Marantika]
A3 Mira
[Broery Marantika]
[Ahmad Nawab/Rahmat Zaki]
[Ahmad Nawab/Broery Marantika]

[Ahmad Nawab/Broery Marantika]
B2 Din Teksi
[Ahmad Nawab/Broery Marantika]
B3 Titiwangsa
[Ahmad Nawab/Ariff Ahmad]
B4 Sepuluh Budak Hitam
[Ahmad Nawab/Broery Marantika]
[J. Irwan/Rahmat Zaki]

"Lirik 'Lahirnya Seorang Seniman' di tujui khas kepada Ahmad Nawab"

satu lagi album Broery, diterbitkan sekali lagi oleh komposer legend, Ahmad Nawab. Hasil gabungan Malaysia Indonesia maka terbitnya album klasik ini. Pada aku album ni lagi syok dari album sebelum ini 'Mimpi di Siang Hari'. lagu paling sedap pada aku la 'Senja Di Kuala Lumpur', 'Seandainya Aku Ini Raja', 'Setulus Cinta', 'Hey! (Dengarkanlah Bisikan Hatiku)'... old shcool 70's disco tunes 'Mira' dan 'Berdisko' pergh cucuk langit beb.. serius memang layannn la lp ni, klasik.






*****

check out my others 'Ahmad Nawab - Broery' related post;
Mimpi di Siang Hari LP (1978)
Hapuslah Airmata Mu LP (1976)

11 comments:

  1. respek broery....bukan suara jer bagus...lirik pun mostly dia yang buat...ni baru betul legend...

    ReplyDelete
  2. Disco disco good good (dont mess with zohan)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. disco haha dont mess with Ahmad Nawab !

      Delete
  3. wooo satu2 ammunition dikeluarkan...I LIKEEE..
    Broery ni, teringat dulu2 kecoh Anita Sarawak ngan dia nye first declaration wedding tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huh ammunition ehh ?! haha

      apa yg kecoh bro? cerita la skit...

      Delete
    2. kes broery tu tu kristian masa kawin ngan anita sarawak...biasa la kat indon kan boleh kawin macam tu...

      Delete