Tuesday, October 13, 2015

cara aku bersihkan kpdnkk ori audio cd hologram sticker



1) memandangkan sekarang musim cd reissue, aku repost share ni cara aku kasi clean up itu gam 'void' sticker hologram yg ditampal pada cd tu...

2) aku tak galakkan korang try ni, sebab aku takkan bertanggungjawab kalau cover korang koyak atau rosak...hehehe..

3) aku guna sellotape biasa yg jenis kertas kuning tu.. dan cara pegang tape tu tegok video.. kena ada skill !



4) biasa lepas beli cd baru aku akan terus bukak ni sticker sebab masih segar, kalau cd yg dah lama2 susah dah nak bukak, lebih baik jangan!

5) tegok dulu jenis kertanya, kalau jenis nipis dan tak laminate/glossy tak digalakkan. kalau jenis kertas tebal dan glossy it will be easy!

7 comments:

  1. Thanks for sharing...yang NSR punya senang sikit nak tanggalkan...

    ReplyDelete
  2. tgk jenis kertas...aku dh pernah terkoyak cd rare... x tenang idup aku lepas tu...klu mase leh undur blk kn..

    ReplyDelete
  3. Tq bro.kertas ni bila da lama sangat bikin rosak itu cover la..
    Pasal pemakanan tu bro,kalo boleh jgn kerap mkn sambal,yg pedas2,daging n ayam tu elok di kurangkan la.

    ReplyDelete
  4. Great idea. Memqng sakit hati tengok logo tu kena tampal kat cover

    ReplyDelete
  5. hologram yg lama mmg senang tanggal klu da bthn2..kdg2 ttanggal dgn sendirinya..nk dpt feel plg best bila buka stiker hologram smbl dgr lagu dr cover yg kita nk buka tu..hehehe

    ReplyDelete
  6. masih tak berani nak lakukan.... ermmm

    ReplyDelete