Tuesday, November 22, 2016

Rintihan Rasa




Tidak dapat kuceritakan semuanya
Bagaimana pahit hidupku
Hanya dikaulah yang tahu
Kerna kau juga merasa

Duhai janganlah hendaknya kau sesalinya
Kau juga telah mengatakan
Bersabar menempuhi hidup
Tuhan ada di sisimu

Dunia pancaroba
Suka bertemasya
Oh oh oh bagai seorang insan
Kita melakunkan

Hanya lagu ini
Menghiburkan hati
Kutetapkan iman
Menempuh dugaan

Bercahaya sungguh pintu hatiku ini
Untuk hidup seribu tahun lagi

Kami bukanlah pujangga
Hanyalah insan biasa

Dunia pancaroba
Suka bertemasya
Oh oh oh bagai seorang insan
Kita melakunkan

Hanya lagu ini
Menghiburkan hati
Kutetapkan iman
Menempuh dugaan

11 comments:

  1. DJ Dave dan Uji Rashid 'Rintihan Rasa'.
    lagu ke3 dari album DJ Dave 'Saat Yang Ku Nanti LP' 1976.
    lagu: Reggie Verghese lirik: Lam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku takde ni bro. nak cari jugak ni

      Delete
    2. alamak... sayang... peminat DJ Dave.. 3 LP dah simpan..hehe

      Delete
  2. Bersabarlah menempuhi hidup. Aku selalu fikir, setiap kita, ok, ada dari kita, kalau cerita kisah hidup kat pengarah drama atau iklan Thailand yang sedih2 tu, mesti dorang cakap "ahhh tak logik la, mana ada kesah hidup macam gitu sekali", tapi tu la sebenarnya.

    ReplyDelete
  3. lagu ni memang best, juga lagu kegemaran aku time layan karaoke bersama wife - feeling habis.

    btw.. jom singgah ke blog yusrina bro PCkokak, kerana ada cerita ttg album baru metallica.

    ReplyDelete
  4. Lagi satu lagu duet yg aku suka latif ibrahim dgn sharifah aini tu..lagu duniaku dunia mu.suka betul bunyi solo gitar dlm lagu tu

    ReplyDelete