Wednesday, May 29, 2013

AnakharamNeraka - Perintah Semula Jadi (1990)


Hellbastard - Natural Order (1990)

kamu bukan thrasher sejati kalau tak tahu album ini... album "pure thrash" dari Hellbastard, band otai crust UK... Hellbastard adalah pencetus nama genre "crust" itu sendiri, di mana "crust" itu diambil dari demo '86 mereka yang bertajuk "Ripper Crust"... tapi mereka thrashing abis dalam album ke 2 ini. cerita banyak tak guna layan satu lagu dulu...

8 comments:

  1. Tak buat review untul Alice In Chains - Black Gives Way To Blue ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok nanti aku buat simple2 je boleh? Tunggu...

      Delete
  2. Betul punya setan nih..hehe

    ReplyDelete
  3. Nasib aku bukan thrasher sejati...memang tak tau pun...heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukankah bro pernah guna nickname Thrasher ? :)

      Delete
  4. betoi ka depa start crust sebab bunyi tak crust pun?

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah la Doc sapa start genre crust... sy pun tak tau... mungkin depa pun tak tau depa main genre crust pada masa tu.

      orang lain start bagi 'NAMA' genre muzik crust tu dari tajuk demo "Ripper Crust" depa jer.

      btw, depa tak main crust pun kat album ke 2 ni. depa main thrash di album ke 2 ni. sebab tu sy tulis "TAPI mereka thrashing abis dalam album ke 2 ini."

      jom layan full demo Ripper Crust depa kat sini...
      http://www.youtube.com/watch?v=q7xvl343jVY

      Delete