Wednesday, May 15, 2013

Swans - Love Will Save You LYRICS



Swans adalah band lama dari New York City, aktif 1982-1997 dan reform semula pada tahun 2010, diketuai oleh penyanyi, penulis lagu dan multi-instrumentalist otai Michael Gira. Dah rilis 12 studio album, band ni main style Experimental rock, noise rock, gothic rock, post-punk, no wave, industrial, neofolk, art rock, post-rock... ni lagu fav aku dalam album ke 7 "White Light from the Mouth of Infinity" yang rilis pada 1991. Aku suka band ni sebab muzik mereka yang macam muzik tema film (?) dan sentiasa tampil dengan lirik puitis yang merungkai realiti kehidupan duniawi (fikirkan, ok?!). Lihat saja lirik di atas... lovely.
.
.
.
.
.
.
.
layan full album kat sini...

2 comments:

  1. Infomation punk rock, kisah rock & roll & punk perempuan lihat disini (klik).

    ReplyDelete
  2. Familiar jugak dgn band ni, bro Korawk yg rekomen kat aku dulu...nice!

    ReplyDelete