Thursday, September 3, 2015

Search 'Di Pintu Sepi' & 'Berpaling' cd 2015



ramai sahabat blogger dah up cd ni, aku pun nak jugak tampal kat blog... selepas aku check guna Adobe Audition, aku yakin audio kualiti 2 cd ni tahap 128kbps mp3 jer..mungkin takde siapa peduli atau dapat detect, janji dengar sound ok.. tapi memang ok. packing simple, cuma takde credit nama ahli kumpulan atau pemuzik atau penyanyi latar... aku ada dengar suara latar M. Nasir, cuba teka lagu apa.. patut kasi tulis sikit pasal album ni, tahun asal pun tak tulis.. kenapa ek? yg penting cd ni best must buy of the year dengan harga serendah RM12.90/USD3.06 termasuk gst. terima kasih.











10 comments:

  1. Wahh terbaik la dah ada dua2.. Very nice

    ReplyDelete
  2. aku kadang mana2 lagu lama yang aku donlod dari internet rajin jugak aku rip balik guna adobe audition tu.ikut halwa telinga sendiri..heheh

    ReplyDelete
  3. dari apa yang aku tau...cd ni ambik dari LP...remastered 12 bit...tu pasal tahap 128kbps mp3 jer...tapi sound stil ok la...

    satu lagi inlay tu sebijik dorang ambik macam kaset...tak ubah apa2...mungkin untuk nilai nostalgia...khabarnya ramai collectors nak macam tu...kes tampal hologram kat cover pun dah jadi isu...

    mungkin kat Malaysia belum ada budaya special edition cd sempena 20 tahun...30 tahun...siap ada bonus unreleased track, booklet 30 mukasurat bagi tu semua...

    takper la...dapat full album macam ni pun dah kira ok la dari balik2 keluar album kompilasi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sumber campur2... hanya beberapa lagu je yg dari lp. kan ini album kompilasi...

      cd ni ikut track versi kaset. di pintu sepi versi vinyl ada 6 lagu je.

      Delete
  4. aku memang setuju sgt2 bila cover 2 album search yg rare ni di kekalkan walaupun hanya sekeping je...kumpulan sweet charity pernah keluarkan album mereka dlm bentok cd tapi cover dia dah x mcm yg kat LP atau KASET..semua di coklatkan pastu ade bulatan EDISI KHAS LAGENDA ROCK ..tu yg bikin spoil tu..

    ReplyDelete
  5. yup btol tu...lagu "Kau Akan Tahu" tu bitrate dia kurg la...96kbps aje la kot...donlod kt youtube pastu burn dlm cd ni kuikuik

    ReplyDelete
  6. Lagu Musnah tu...ade sore M. Nasir..

    ReplyDelete