Friday, October 17, 2014

A. Romzi & The Hooks 'Dendang Remaja' 2007 CD



A. Romzi & The Hooks ialah band garage rock pop yeh yeh 60an legend dari Singapura. Mereka popular di era 60an dangan lagu-lagu hits mereka seperti Dendang Remaja, Zunika, dan banyak lagi lah. 20 lagu dari 5 ep piring hitam tujuh inci dikompilasikan dalam cd ni.


11 comments:

  1. Replies
    1. kalau tak, silap aku..aku jumpa cd ni kat Rock Corner Midveli kot? nampak aku terus beli, memang aku suka gila band ni. kira luck la aku dapat cd ni, 2007 tu, sound cd ni ok la beb, aku rasa ni remastered dari ori master tape kot..

      Delete
  2. Ada jugak keluar cd?ingatkan takda

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada banyak sebenarnya band2 kugiran 60an ni rilis kira official la beb...bukan amkop diy punya rilis ok haha..harga pun belas2 je..

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Waaa...Best ni...
    Aku tau A Romzi pasal lagu "Katakan"...dulu Blues Gang ada cover lagu ni...kira ni lagu wajib band rock kerja kawin awal 80an dulu...aku dulu belajar gitar pun ni antara lagunya...Lefthanded kat panggung anniversary dulu pun bawa lagu ni kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..band2 cam ni kira godfather of malay rock la beb.. pasal Lefthanded tu aku tak tahu la beb.. paling best cover dari FTG..hehe

      Delete
    2. Ko cari kat youtube....tu jam Rahim Maarof jadi vokalis Lefthanded

      Delete
    3. masa panggung anniversary...rahim maarof...vokalis jemputan...

      Delete