Monday, October 13, 2014

Skin (2008) [Nederland]





SKIN ni film Belanda, rilis tahun 2008, diarah oleh Hanro Smitsman. filem ni based on true events pada tahun 1979 di Nederland, mengisahkan anak lelaki mereka seorang skinhead, panas baran, keras kepala, degil, suka melawan suka memberontak. akibat perangai buruknya itu dia akhirnya terjebak pula masuk geng nazi skinhead, yg mana bapanya seorang yahudi yg trauma holokos nazi tidak dapat menerima anaknya itu lagi.....

ini baik punya cerita skinhead. tragik. ini mungkin cerita skinhead yg paling emosional pernah aku tegok. jalan cerita terbaik. lagu-lagu terbaik. lakonan memang the best la, terbukti bila pelakon utama filem ni Robert de Hoog diiktiraf sebagi best actor di Nederlands Film Festival 2008. aku suka filem ni, aku bagi markah penuh 5/5.

* boleh on subtitles bi kat captions (icon petak) di yt player tu

5 comments:

  1. wah..best jugak ni..macam romper stomper

    ReplyDelete
  2. Thank you for sharing...wooohooo

    ReplyDelete
  3. malaysia tahun depan main kat wayang, apatu tajuknya ophilia klu tak silap.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh thanks info ni bro..haha..baru tau..

      Delete