Monday, June 17, 2013

Jamal Abdillah - Derita Cinta LP 1981


 
Album kedua Jamal Abdillah "Derita Cinta" dirilis pada 1981. Diterbitkan oleh Seniman Negara kebanggaan kita, Ahmad Nawab (tabik hormat!). Lagu "Hilanglah Rinduku" adalah kegemaran aku dalam album ni. Senarai lagu;

B5-Mesra

4/5

11 comments:

  1. Replies
    1. dress up rugged abis zaman ni, steady!

      Delete
  2. zaman2 Jamal ni bapak aku dah tak beli muzik....so memang tak pernah aku into Jamal sejak kecik...

    ReplyDelete
  3. Tahun aku lahir ni! Harga vinyl pun murah gak RM 9.95 tapi masa tu mesti mahal kan.

    ReplyDelete
  4. Dulu rm 9.90 sekarang?brapa bro?

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga pasaran sekarang lp Jamal mungkin 10 kali ganda $9.95 kot...

      Delete
  5. Merdu suara jamal ni... lagu dia ngan ogy sandarkan kenangan tu, aku suka sangat duetndorang dua.
    Masa first time lagu tu keluar ialah kat live show rtm, tu jam azura belum main kat wayang.

    Tapi ogy kena komplen dia gi pegang2 muka jamal hahaha. Those were the days

    ReplyDelete
    Replies
    1. sandarkan kenangan tuuu hehehe

      aku rasa aku dah terperangkap dalam "sekolah lama"...

      Delete
  6. Aku pun tak sure apasal abah aku boleh beli cartridge nih..Padahal dia lagi suka lagu nasyid ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab cover ni rugged kot... hehe

      rare gile kalau ada cartridge ni...

      Delete
  7. Salam Tuan,

    kalau nak jual piring hitam Jamal Derita Cinta ni, minta tolong sms/whatsapp saya.

    Saya cari LP Jamal Abdillah, saya cari semua album berikut.

    Derita Cinta
    Layang Layang
    Sendiri
    Mati Hidup Semula
    Untukmu
    Sepi Seorang Perindu
    Seniman Menangis

    Kalau ada nak jual, tolong msg/watsap saya 0133979173

    Terima Kasih dan maaf menggangu.

    ReplyDelete