Wednesday, June 5, 2013

Uji Rashid - Ku Kekosongan LP 1976



'Ku Kekosongan' album pertama Uji RashidLagu-lagu di dalam album ini diambil daripada dua EP pertama beliau iaitu Uji Rashid (1975) dan Semakin Hari Semakin Sayang (1976) bersama empat lagu baru, dan aku takde kedua-dua EP ni, sedih™. Semua lagu dalam album ni sedap belaka, dan yang paling penting mendatangkan feel gemilangnya muzik 70an di Malaysia... classic.

lagu pertama... "you're seduction" wow!
A4 Hendak Ku Tanya Terasa Malu
sedap lagu pantun ni, pasti semua orang suka.
Lirik oleh legenderis Chuari Selamat. lalalala lalalala..
kata-kata pembuka lagu tu yang tak boleh tahan...
haha syok layan! "kebebasan jiwa masing-masing yang punya..."
sedap style vokal dalam lagu ni. 
Dino nama orang 70's haha, legend la.. terbaik!
mungkin lagu paling "famous favorite" dalam album ni. 5 star.
rockin 70's ska song with great trompet haha. 
paling syok part tengah lagu ada gorengan 
gitar enak chef 70's Psychedelic Hard Rock abis. amazing!
siapa tahu lagu copyrigh control ni asal siapa?
lirik oleh legenderis Sharifah Aini. caya la Kak Pah!
lagu dengan gorengan sitar yang marvellous!
tak tahu siapa main sitar lagu ni, mungkin Ravi Shankar kot?!
lagu terbaik dalam album ni! setuju?
satu lagi lagu "famous favorite" dalam album ni. 5 star jugak.
lagu penutup yang cachy ska 70's style, goreng pun sodap!
check out original version!
rasa macam high kat disco beb haha, caya lah!
5/5

7 comments:

  1. B3 tu macam lagu jepun aje...

    http://www.youtube.com/watch?v=ogm3emksdXQ

    ReplyDelete
  2. Semakin hari semakin sayang! Aku rasa lagu antara lagu2 femes dia...

    ReplyDelete
  3. ni dulu bapak aku ada album ni...

    betul faizal...lagu jepun...Kau Milik Hatiku lagu asalnya adalah "Namida Wa Akaku" oleh Linda Yamamoto terbitan tahun 1970.

    ReplyDelete
  4. Perghh..semua lagu hits Uji Rashid dalam album ni rupanya..

    ReplyDelete
  5. Thank you. Suka aku tengok cover belakang lp ni.

    ReplyDelete