Sunday, June 9, 2013

Uji & Hail - Antara Matamu dan Mataku LP 1976



rekod ni dapat percuma 2 poskad. cover depan lp ni memang terbaik, lokasi pengambaran atas bukit (siapa tahu kat mana?) cover belakang sunset pulak cun lah. pakaian denim mungkin tempah/custom made terbaiekkk 70an. gambar poskad pun ragged n steady kat semak lalang dan pokok ranting. rantai taring fuhh garang... lagu-lagu dalam rekod ni layan beb... lebih-lebih lagi kalau anda sedang syok berbulan madu...

A1 Antara Mata Mu Dan Mata Ku
A2 Tanda Kasih
A3 Daku Kau Lupakan
A4 Menunggu Nasi Minyak
A5 Asmara Bergelora (Malam Ku Bermimpi)
A6 Wajah Kesayangan Hamba
B1 Kau Datang Lagi Dalam Fikiran Ku
B2 Gila Bayang
B3 Katakanlah
B4 Biar Ku Kenal Mu
B5 Gurindam Ibu

B6 Kasih Dan Sayang
5/5

15 comments:

  1. LP ni rulees.... aku pernah layan masa arwah ayah aku beli LP... gambar muka depan tu legend!!....cantik...

    ReplyDelete
  2. lagu A3 tu lagu jepun ke??? macam pernah dengar

    ReplyDelete
    Replies
    1. jap tanya bro Berteromber, dia mesti tau.

      Delete
    2. yang ni aku serender...tak sure...tapi mungkin la kot...

      dia kalau lagu omputeh dorang mesti letak sapa penciptanya...tapi kalau lagu jepun,indon dan mungkin juga hindustan...dorang just letak copyright controlled...

      Delete
    3. nak tanya.. beli kat mana LP nih... masih dalam keadaan baik siap ada gambar poskad?

      Delete
    4. ok... terima kasih... nanti ada masa nak jalan jalan sana

      Delete
    5. kalau ada masa dtg bro, hari ahad.

      jom ajak Rafi sekali..

      Delete
    6. biasanya klu lagu ada tuleh Copyright Control..ia saduran dari lagu asal..zmn 1970'an kan byk lagu saduran...

      Delete
  3. Perghh..keluar lagi khazanah eh.album duet ni mmg terbaik la..suara kak uji n abg hail amir mmg matching..
    Haillll to Hail Amir!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasi sms aku kalau ada rekod nak trade.

      aku nak trade:

      http://www.discogs.com/viewimages?release=2460280

      http://www.discogs.com/Children-Of-Bodom-Follow-The-Reaper/release/2948645

      http://www.discogs.com/viewimages?release=2624686

      dan banyak lagi...

      Delete
    2. Syurga selatan mau trade kah?menarik jugak tu..aku takda lagi rekod Slayer

      Delete
  4. Yang ada kt umah kl ni : Anthrax state of euphoria,judas priest british steel,saxon rock the nation clear vinyl 12" single,yg lain rekod IM.rumah kt jb yg banyak koleksi.ada rekod sharifah aini,the beatles,elvis presley,quinary M,deep purple stormbringer,def leppard hysteria,ada lagi letih nak menaip..heheh..

    ReplyDelete
  5. Pilih la bro mana yg mau..

    ReplyDelete