Tuesday, June 11, 2013

Uji & Hail - Hujan LP 1977



"Hujan" adalah album duet ke-dua Uji Rashid bersama Hail Amir, diterbitkan pada 1977. Banyak lagu dalam album ni takde lagi kat YT, nanti ada masa aku uploadkan ok.

A1 Hujan
A2 Jalinan Mesra
A3 Abdul Dan Uji
A4 Bertemu Dan Berpisah
A5 Sikit Kasi Banyak Mintak
A6 Kemesraan
B1 Gelora
B2 Dunia Hanya Pinjaman
B3 Cinta Suci
B4 Manakah Cintamu
B5 Merpati Dua Sejoli
B6 Achi Achi Buka Pintu

4/5

8 comments:

  1. seriously aku baru tau yg vinyl ada side A dgn side B haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam kaset, abis side A kena pusing side B pulak... takde auto pusing, semua manual... haha

      Delete
  2. ni antara album uji/hail paling famous

    dan pasti ramai yg x akan lupa bunyi "that-annoying-synth-sound" trademark dlm lagu hujan ni

    ReplyDelete
  3. pasni try la cari duet Uji Rashid & DJ Dave pulak...pun best jugak tu...

    ReplyDelete